Populare in categorie
1 DECEMBRIE
Ciorbita de Vacuta
Ciorba de vacuta, stropita cu atata dragoste moldoveneasca, ca legumele danseaza in oala ca la un joc de hora. Morcojii si cartohii se invartesc in ciorba mai bine ca doi miri la nunta, iar gustul e mai tare decat glumele lu' bade Gheorghe la crasma. Mai sarata decat un banc si mai gustoasa ca o ...
Salata de Boeuf
Asta nu-i de mancat doar la sarbatori, asta-i de mancat cand vrei sa ti-o ia nitel sufletul la galop de fericire. Maioneza acrisoara, cartohii moi, morcojii dulsi ... mananci direct cu lingura din strachina! INGREDIENTE 0,6KG300g piept de pui50g morcovi50g...
Supa de Galuste
Ia stai, ca te prind in vorba despre supa noastra de galuste, si-ti spun, asa cum e la noi in coltu' nostru de rai.Stii cum se face? Ia niste zeama buna de pui, o pui la fiert si ii dai voie sa cante in oala pana da in clocot. Apoi, intra in scena galustele noastre pufoase, facute cu drag si abil...
Sarmale de Porc
Luam carnea di porc, o facem in bucati suculente si o impanam cu dragoste si mirodenii ca la mama acasa. Apoi, invelim fiecare portiune in foi de varza acoperite de magie si traditie.In oala noastra, punem la dansat orezul cu arome de acasa, cu legume proaspete si o zvacnitoare de busuioc moldove...
Chiftele Pui-Curcan
Le-am prăjit în ulei până s-au rumenit ca florile de primăvară, iar aroma lor te duce direct în mijlocul unei nunți moldovenești. Chiftelele noastre sunt ca un bilet de întoarcere în timp, te duc înapoi la bucat...
Supa de Rosii cu Galuste
Rosariul nostru incepe cu niste rosii batrane, culese direct din gradina bunicilor. Le punem la fiert cu pasiune si un pic de busuioc, sa simti aroma autentica de acasa.Intre timp, galustele se pregatesc cu dragoste si se adauga in oala cu sucul de rosii care fierbe cu nerabdare. Galusti pufoase,...
Ciorba de Perisoare Pui
Ciorba noastră de perișoare, cum o facem noi pe la noi în Moldova. Începem cu niște carne bună, o amestecăm cu orez și niște condimente, ca să iasă niște perișoare gustoase. Le rotunjim și le aruncăm în oala noastră cu zama...
Mici
Acesti mici, bagati cu grija in tigaia calda, sunt ca niste vedete la un festival de bunatati culinare moldovenesti.Gustul lor este atat de autentic moldovenesc incat iti aminteste de zilele de vara petrecute la strugureti, cand toti vecinii se adunau sa impartaseasca povesti si sa se bucure de b...
Ardei Umpluti Pui - Curcan
Ardeii se umplu nu numai cu carne și orez, ci și cu dragoste și pasiune, așa cum bunica știe să facă, ca să-ți facă stomacul să facă hora mai tare decât la nunta lu' Vasilică. INGREDIENTE 6 BUC ...
Varza Calita
Curechi prajiti, cu foaie de dafin si bobi de piper, sa-ti si placa si sa-ti tie si de foame! INGREDIENTE 1.2KG1.5 kg Varza alba1 Ardei gras1 Ceapa alba2 linguri de rosii cubulate in suc propriu 2 linguri pasta de tomatePasta de ardei r...
Bors de Fasole cu Cimbru
Uite-ve, fratilor si surorilor, astazi va aducem o bucurie pentru stomac si suflet - BORS DE FASOLE CIMBRU VEGETARIAN! Ia sa vedeti ce combinatie divina avem aici: fasoli catifelata, bors atos si aroma de cimbru care-ti face papilele gustative sa danseze de fericire! Noi, moldovenii, stim ca via...
Chiftele Porc
Gustul autentic de porc se simte in fiecare muscatura. E ca si cum ai face un drum prin satul bunicilor, unde fiecare casa are un secret in a pregati cele mai bune chiftele. Carnea de porc se topeste in gura, ia...
Bors de Loboda cu Cartofi
Auzi, fraților, hai să vă zic despre borșul nostru de lobodă, cum îl facem pe la noi prin Moldova. Punem loboda la fiert, adăugăm niște cartofi, morcovi și țelină, că să fie cu masă.Dăm un clocot și gata, avem borșul de lobodă gustos, cum trebuie să fie, că să-ți lăcrămeze gură de poftă. Aroma de...
Ardei Umpluti de Post (Orez & Ciuperci)
Acesti ardei gustosi si plini de savoare imbina armonios orezul, legumele proaspete si mirodeniile specifice, reusind sa redea autenticitatea gustului traditional, chiar si fara carne. Fiecare gura e fix ca o calatorie in peisajul culinar al Moldovei, oferind aceeasi senzatie autentica si satisfa...
Ciorba Radauteana
Ciorba Radauteana, frate, e ca o simfonie de arome care horaresc pe papilele gustative. Gustoasa si plina de caracter, ciorba asta iti face sa te simti ca acasa, parca mama sau bunicul ar fi gatit-o special pentru tine. Far...
Supa de Pui cu Taitei
Acuma, taiteii, bineinteles, nu-s orice taitei. Noi avem un secret – o reteta mostenita de la bunica, cum se intinde faina si cum se taie cu pricepere. Cand acesti taitei isi fac drum prin supa de pui, e ca o calatorie in lumea noastra, plina de traditie si gust autentic. ...
Ciorba de Perisoare Porc
Ciorba noastră de perișoare, cum o facem noi pe la noi în Moldova. Începem cu niște carne bună, o amestecăm cu orez și niște condimente, ca să iasă niște perișoare gustoase. Le rotunjim și le aruncăm în oala noastră cu zama...
Ciorba de Legume
Când oala bubuie pe foc, mirosul de legume proaspete e ca o bătaie de inimă a Moldovei. Lasă-le să-și dezvăluie toate aromele în borsul nostru și când adăugăm un strop de verdeață din grădină, e ca și cum am îmbrăca zama noastr...
Ciorba de Pui a la Grec
Ia o gaina de la batranul Ion, pe care o trecem prin toate zarzavaturile ca sa aiba si ea ce povesti. Adaugam niste orez si un pic de lamaie, ca doar nu-i ciorba de pui a la grec fara un twist moldovenesc.Cand oala da din coad...
Fasole Batuta cu Ceapa
Fasolea, gatita cu grija, se transforma intr-o pasta cremoasa si hranitoare, iar ceapa adauga o nota de prospetime si aroma. Ii o reteta de suflet, unde gustul autentic si simplu al fasolei se imbina cu savoarea dulce a cepei, creand o experienta culinara plina de satisfactie. ...
Bors de Pastai
Auzi, fratica, sa-ti zic despre un secret culinar de la noi de pe meleagurile moldovenesti - BORS DE PASTAI! Ei, da, nu te juca, ca stim noi cum sa transformam pastaile alea intr-o adevarata nebunie.Le-am luat, le-am pus in oala si am facut un bors de-ti sar lacrimile. Un gust autentic, ca o sar...
Ciorba de Cartofi cu Afumatură
Zama noastră de cartofi cu afumătură îi, așa, ca o poveste bătrânească de la marginea satului! Punem cartohii noștri moldovenești la fiert cu afumătură, ca și cum ar face un duet de neuitat. Cu fiecare bucată de slănină și fum de...
Supa Crema de Ciuperci
Dupa ce ciupercile devin aurii si aromate, adaugam legumili noastri favorite, un niscaiva usturoi si un vantusor de piper. Odata ce aroma incepe sa danseze in jurul nostru, intra in scena supa calda si acopera totul intr-o imbratisare gustoasa.Cu un amestecator magic, transformam combinatia noast...
Varza Calita cu Coaste si Afumatura
Asculta, prietene, caci ai sa afli despre o capodopera culinara moldoveneasca, pe nume varza calita cu coaste si afumatura. E atat de smechera, ca daca ar fi avut bigote, ar fi fost inscrisa in cartile de istorie culinara!Aici, varza danseaza la caldura, cu coastele si afumatura bine pazite de ce...
Ciorba de Burta
Stai să-ți povestesc despre zama noastră de burtă, așa ca o rețetă tradițională de la mamaie! Fierbem burțile în oală cu drag, cu mirodenii și ierburi ca la târgul de la Bălți. Le lăsăm să danseze în supă, așa cum făceau babele pe...
Ciorba de Fasole cu Afumatura
Punem fasolia la înmuiat, cam ca băieții de la crâșmă, cândva pe la răsăritul soarelui. După ce și-a făcut somnul la lighean, o punem la fiert în oala noastră, cu tot felul de condimente, ca la o discuție aprinsă la poarta vecinului. Apoi, aruncăm o privire la afumătura noastră, care pare să fie ...
Sarmale de Pui - Curcan in Foi de Viță
Asa ca luam puiul sau curcanul nostru, le dam un baci de sarare si condimentam cu dragoste si patrunjel ca la noi in ograda. Apoi, cu mainile dibace ale bunicilor, imbracam bucatile astea in foi de vita, sa fie ca o imbratisare frumoasa a gusturilor.In oala noastra, punem la clocot niste orez cu...
Ardei Umpluti Porc
Ardeii se umplu nu numai cu carne și orez, ci și cu dragoste și pasiune, așa cum bunica știe să facă, ca să-ți facă stomacul să facă hora mai tare decât la nunta lu' Vasilică. INGREDIENTE...
Tochitura Moldoveneasca
Cu carne de porc satioasa, slanina crocanta si un mix secret de condimente care te teleporteaza direct la masa de odinioara, cand se taiau porcii la tara.Si savoarea? Ce crezi? Pusem condimente sp...
Salata de Muraturi
Gogonele, castraveti si gogosari - mananci un borcan odata, si tot parca ai mai vrea. INGREDIENTE 0.6KG200 g varza murata in saramura150 g castraveti murati in saramura100 g conopida murata in saramura100 g gogonele murate in saramura50 ...
Sarmale de Porc in Foi de Viță
Luam carnea de vita, o transformam in bucati suculente si o imbracam cu afectiune si mirodenii ca la mama acasa. Apoi, invelim cu grija fiecare portiune in foi de vita, acoperite de farmec si traditie.In oala noastra, punem la dansat orezul cu arome de acasa, cu legume proaspete si o adiere de...
Fasole Prajita cu Ciolan Afumat si Carnati
Prima strachina de fasoli cu carnat s-o gatat repede. A doua a fost ca sa apuci tata lumea.Am luat fasoli asa de aleasa, ca-i ca o petrecere in farfurie, iar carnatii, parca i-am prins direct din hora! Le-am dat drumul la caldura, sa se simta bine ca la dansul de la nunta lu' Vasile. Nu-ti ploua ...
Sarmale de Post
Pastrand aceeasi aroma traditionala si bogata, aceste sarmale sunt imbinate cu pasiune si respect pentru reteta autentica, chiar si fara carne. Orezul, legumele proaspete si condimentele specifice aduc in farfurie savoarea autentica a sarmalelor moldovenesti facute de bunica in ajun de sarbatori....