Fasole Prajita
Iachnie de fasoli, cum o zice lumea la noi, prajita la ceaun cu migala! Fasolia, pusa sa se rasfete in oala, iar in jurul ei se leaga povesti de pe vremea cand satul intreg se aduna la masa.Bob cu bob, povestea gus...
Falafel
Ascultati aici, cand esti in post falafelul nostru e solutia! E atat de gustos, ca badea Gheorghe a crezut ca l-a facut mamaie.Am luat niste naut, l-am facut mingi mai bune decat discutiile lu'...
Bors de Fasole cu Cimbru
Uite-ve, fratilor si surorilor, astazi va aducem o bucurie pentru stomac si suflet - BORS DE FASOLE CIMBRU VEGETARIAN! Ia sa vedeti ce combinatie divina avem aici: fasoli catifelata, bors atos si aroma de cimbru care-ti face papilele gustative sa danseze de fericire! Noi, moldovenii, stim ca via...
Bors de Legume
Când oala bubuie pe foc, mirosul de legume proaspete e ca o bătaie de inimă a Moldovei. Lasă-le să-și dezvăluie toate aromele în borsul nostru și când adăugăm un strop de verdeață din grădină, e ca și cum am îmbrăca zama noastr...
Supa de Rosii cu Galuste
Rosariul nostru incepe cu niste rosii batrane, culese direct din gradina bunicilor. Le punem la fiert cu pasiune si un pic de busuioc, sa simti aroma autentica de acasa.Intre timp, galustele se pregatesc cu dragoste si se adauga in oala cu sucul de rosii care fierbe cu nerabdare. Galusti pufoase,...
Pastai Inabusite cu Usturoi
O explozie de gust moldovenesc direct in farfuria ta! Fasolea verde, crocanta si plina de prospetime, se imbratiseaza cu usturoiul pentru a crea un festin autentic de arome moldovenesti. Gustul bogat al usturoiulu...
Quesadilla de Legume
Intr-o lipie calda ca soarele din podgorii, am adunat o echipa de arome ce-ti fac inima sa bata moldoveneste.Rucola, o drumetie prin gradinile noastre, danseaza cu eleganta pe blatul de lipie, in timp ce maslinele fac o sarabanda de gusturi autentice. Branza Feta si Cheddar, aliati i...
Paste Primavera
Paste Primavera - felul nostru de a aduce primavara direct pe cerul gurii tale! Fiecare furculita este o calatorie in gradina de arome, cu pastele noastre al dente imbratisand legume proaspete precum morcovi crocanti, dovlecei suculenti si ardei colorati. INGREDIENTE 0.6 kg300g fusilli reci1 morc...
Varza Calita
Curechi prajiti, cu foaie de dafin si bobi de piper, sa-ti si placa si sa-ti tie si de foame! INGREDIENTE 0.6 KG 750 g varză albă1/2 ardei gras1/2 ceapă albă1 lingură roșii cubulețe în suc propriu1 lingură pastă de tomate1/2 lingură pastă de ardei roșu1/2 linguriță boia dulce1.5 linguri ulei d...
Tocanita de Cartofi
Reteta simpla, dar plina de pasiune, a tocanitei de cartoahi aduce in farfurie bucati generoase de cartohi moi, imbratisate de un sos bogat si aromat. Sheapa caramelizata si mirodeniile alese cu grija adauga profunzimea gustului, creand un gust de-ti vine sa te lingi pe dejti. ...
Fasole Batuta cu Ceapa
Fasolea, gatita cu grija, se transforma intr-o pasta cremoasa si hranitoare, iar ceapa adauga o nota de prospetime si aroma. Ii o reteta de suflet, unde gustul autentic si simplu al fasolei se imbina cu savoarea dulce a cepei, creand o experienta culinara plina de satisfactie. INGREDIENTE 0.6 K...
Parmegiana
Fiecare strat de vinete proaspat feliat si prajit in ulei de masline extravirgin se imbraca intr-un dans armonios al aromelor.Parmigiana noastra se imbogateste cu sos de rosii pregatit cu maiestrie, mozzarella proaspata si parmezan ras fin, toate imbinate cu atentie si coapte la perfectiune. INGR...
Supa Crema de Linte
Luam linte, asa, din belsug, si o punem la inmuiat in apa, sa se simta si ea dorita. Dupa ce se trezeste la viata, o lasam la caldura, intr-o oala mare, cu niste legume tocate marunt si putin ulei de masline.Cand simtem ca aroma incepe sa imbrace bucataria, intra in actiune blenderul. Frecam, fre...
Bors de Pastai
Auzi, fratica, sa-ti zic despre un secret culinar de la noi de pe meleagurile moldovenesti - BORS DE PASTAI! Ei, da, nu te juca, ca stim noi cum sa transformam pastaile alea intr-o adevarata nebunie.Le-am luat, le-am pus in oala si am facut un bors de-ti sar lacrimile. Un gust autentic, ca o sar...
Sarmale de Post
Pastrand aceeasi aroma traditionala si bogata, aceste sarmale sunt imbinate cu pasiune si respect pentru reteta autentica, chiar si fara carne. Orezul, legumele proaspete si condimentele specifice aduc in farfurie savoarea autentica a sarmalelor moldovenesti facute de bunica in ajun de sarbatori....
Ardei Umpluti de Post (Orez & Ciuperci)
Acesti ardei gustosi si plini de savoare imbina armonios orezul, legumele proaspete si mirodeniile specifice, reusind sa redea autenticitatea gustului traditional, chiar si fara carne. Fiecare gura e fix ca o calatorie in peisajul culinar al Moldovei, oferind aceeasi senzatie autentica si satisfa...
Supa Crema de Hribi
Dupa ce ciupercile devin aurii si aromate, adaugam legumili noastri favorite, un niscaiva usturoi si un vantusor de piper. Odata ce aroma incepe sa danseze in jurul nostru, intra in scena supa calda si acopera totul intr-o imbratisare gustoasa.Cu un amestecator magic, transformam combinatia noast...
Supa Crema de Dovleac
Supa crema de dovleac marca Baba Marilena.Asta-i o comoara culinara pe care am gasit-o din intamplare in camara, acolo unde baba Marilena tine toate secretele ei magice. Aromele te duc cu gandul la vremurile bune, cand baba Marilena statea la ceaun si vrajea cu legumele ei de pe tarlaua din spate...
Supa Crema de Legume
Apoi, ca stii cum e la noi, un strop de ceapa, un pic de usturoi, si un vantusor de ardei iute sa-ti dea viata. Da' n-ai idee, cand aia aroma de legume se impleteste in oala de fonta, e ca si cum nea Gheorghii ar canta la acordeon. ...
Supa Crema de Zucchini
Supa crema de zucchini marca Bunicuta Varvara - o reteta veche, dar cu iz de descoperire delicioasa! In beciul ei, bunicuta Varvara pastreaza comoara culinara numita supa crema de Zucchini, o inventie pe care a imblanzit-o cu iscusinta si afectiune.Zucchini-ul proaspat se transforma intr-o crema ...
Tocanita de Ciuperci cu Mamaliga
INGREDIENTE 0.6 kg250 g champignon250 g pleurotus100 g shimejiRoșii1/2 ceapă mare1/4 ardei gras1/2 morcov1 linguriță boia dulce1/4 linguriță piper1/2 linguriță sare1.5 linguri uleiPătrunjelMărar ...
Gazpacho
INGREDIENTE 0.6 KG400 g Rosii100g ceapa100g ardei kapia100g suc de rosii20g castravete1-2 căței de usturoi25 ml uleiSare și piperCrutoane INGREDIENTE 0.9 KG600g roșii150g ceapă150g ardei kapia150g suc de roșii30g castravete2-3 căței de usturoi37ml uleiSare și piperCrutoane INGREDIENTE 1.2 KG800g ...
Coucous cu Legume
INGREDIENTE 0.6 KG300g couscous1 morcov tăiat bastonașe75g zucchini 75g vinete 75g ardei roșu tăiat fâșii30g ceapa5g usturoiulei de măslinesoiasare și piper INGREDIENTE 0.9 KG450g couscous1.5 morcovi tăiați bastonașe113g zucchini113g vinete113g ardei roșu tăiat fâșii45g ceapă7.5g usturoiulei de...
Snitel de Ciuperci
INGREDIENTE 0.60.5 ciuperci leurotus10g ulei50g apa150 g faina INGREDIENTE 1.2 KG1 ciupercă leurotus20g ulei100g apă300g făină INGREDIENTE 1.8 KG1.5 ciuperci leurotus30g ulei150g apă450g făină INGREDIENTE 2.4 KG2 ciuperci leurotus40g ulei200g apă600g făină
Ghiveci de Legume
INGREDIENTE 0.6 kg200g Zucchini200g Vinete50g ceapa ceapă mare100g ardei gras80g morcov5g usturoi50g rosii in bulion1 linguriță boia dulce1/4 linguriță piper1/2 linguriță sarePătrunjelMărar INGREDIENTE 1.2 KG400 g Zucchini400 g Vinete100 g ceapă mare200 g ardei gras160 g morcov10 g usturoi100 g...