Porchetta
Aceasta bucata de porc, coapta cu dragoste si imbracata in mirodenii alese, te invita sa te rasfeti cu autenticitatea gusturilor italiene.Fiecare felie frageda si suculenta te duce intr-o calatorie prin colturile insorite ale Italiei, unde parfumul de rozmarin, ustu...
Arrosto Porc cu Legume si Sos
INGREDIENTE 1.2 KG 1.4 kg ceafa de porc1 ceapa100 g telina1 morcov2 catei de usturoi 50 ml vin alb demisec1 lingurita piper negru macinatrozmarin 2 lingurite sare50 ml ulei de masline INGREDIENTE 1.8 KG 2 kg ceafa de porc1 ceapa100 g telina1 morcov2 catei de us...
Ceafa de Porc la Cuptor
Am ales cele mai bune bucăți de ceafă, așa cum baba alege cele mai frumoase fire de lână pentru cojocul de iarnă.Pe grătar, ceafa noastră e ca o sărbătoare la marginea satului, cu fumul și aromele ce se ridică ca un cântec de jale. Și când o tai, e ca și cum deschi...
Coasta Barbeque
Le-am facut un masaj cu un sos barbecue care-i mai secret ca locul unde baba ascunde tuica buna. Coastele se rumenesc la gratar ca soarele in livada de la tanti Maria, iar mirosul e atat de imbietor, ca si ciorile au venit la poarta noastra sa miroasa.Sunt ata...
Muschi de Porc cu Ciuperci
Muschiul vine direct de la porcul de la tara, iar ciupercile-s culese din padure, parca numai pentru tine. Le amestecam la cuptor si gata, e ca si cum ai lua o gura de Moldova in fiecare muscatura.Fara dansuri si alte figuri, doar un simplu spectacol de gusturi de-ti lasa papilele sa faca hora. D...
Pulpe la Cuptor pe Sare
Pulpe la cuptor pe sare, ca o poveste moldoveneasca traditionala! Intr-un sat mic, unde babele cu sorturi bogate in amintiri strang sarea cu grija, aceasta reteta este ca o amintire transmisa din generatie in generatie.Puiul, crescut in curtile noastre pline de soar...
Pulpe de Pui la Cuptor
Pulpa de pui de tara, gustul Moldovei autentice in fiecare muscatura! Crescuta in curtea noastra, sub razele calde ale soarelui, fiecare bucata aduce in farfurie aroma inconfundabila a puiului de tara. Aici, in Moldova noastra draga, puiul se bucura de libertate, hr...
Rulada de Pui
In lumea noastra gastronomica, puiul si ciupercile au hotarat sa-si uneasca fortele si sa creeze o rulada care sa faca istorie in farfuria ta.Fiecare muscatura este ca o pagina dintr-o carte de bucate amuzanta, unde puiul si ciupercile danseaza pe papilele tale gustative intr-un spectacol delicio...
Ceafa de Porc Marinata in Bere la Gratar
Am ales cele mai bune bucăți de ceafă, așa cum baba alege cele mai frumoase fire de lână pentru cojocul de iarnă. Pe grătar, ceafa noastră e ca o sărbătoare la marginea satului, cu fumul și aromele ce se ridică ca un cântec de jale. Și când o tai, e ca și cum deschiz...
Muschi de Porc cu Carnati
Incepem cu muschiul, bagat la cuptor de parca ar fi pe scena la un concert de gusturi. Apoi aducem carnatii, niste baieti vioi si sclipitori, ca niste actori intr-o piesa savuroasa.Baga si niste trucuri de la bunicuta - condimente ca niste replici bine zise intr-o discutie. Si puneti toata trupa ...
Rulada de Pui cu Spanac
Hai sa-ti spun de o minune moldoveneasca: rulada de pui cu spanac! Puiul nostru se imbraca in arome de spanac proaspat, iar branza adauga un strop de cremozitate. E o pofta moldoveneasca ce te face sa-ti lingi degetele si sa vrei inca o bucata! INGREDIENT...
Pui pe Sticla
Puiul suculent se imprieteneste cu rozmarinul, piperul si sarea, toate facand echipa pentru un festin de arome. Lamaia adauga un strop de prospetime, in timp ce paprika da putina coloare, exact cat trebe. Uleiul face totul sa fie si mai delicios si mai crocant. Ii simplu, e gustos, e puiul pe st...
Pui cu Lamaie si Tzatziki
Pulpele de pui, vedetele preparatului, sunt gatite cu atentie si se invart vesel intr-un amestec secret de lamai zemoase, oregano aromat si ulei de masline. Dar nu uita de Tzatziki, vedeta secundara care fura toata atentia! Castravetii si iaurtul grecesc sunt aici sa faca mare hora in farfurie. ...
Copanele Lollypop cu Sos De Usturoi si Miere de Albine
INGREDIENTE 6 BUC6 copanele de pui4 catei de usturoi, pisati100 g miere100 sos chilly 50 g unt1 lingura de uleisarepiper INGREDIENTE 10 BUC10 copanele de pui6 catei de usturoi, pisati150 g miere150 sos chilly 75 g unt1 lingura de uleisarepiper INGREDIENTE 14 BUC14 copanele de pui8 catei de ust...
Ardei Umpluti de Post (Orez & Ciuperci)
Acesti ardei gustosi si plini de savoare imbina armonios orezul, legumele proaspete si mirodeniile specifice, reusind sa redea autenticitatea gustului traditional, chiar si fara carne. Fiecare gura e fix ca o calatorie in peisajul culinar al Moldovei, oferind aceeasi senzatie autentica si satisfa...
Ardei Umpluti Porc
Ardeii se umplu nu numai cu carne și orez, ci și cu dragoste și pasiune, așa cum bunica știe să facă, ca să-ți facă stomacul să facă hora mai tare decât la nunta lu' Vasilică. INGREDIENTE...
Ardei Umpluti Pui - Curcan
Ardeii se umplu nu numai cu carne și orez, ci și cu dragoste și pasiune, așa cum bunica știe să facă, ca să-ți facă stomacul să facă hora mai tare decât la nunta lu' Vasilică. INGREDIENTE 6 BUC ...
Varza Calita
Curechi prajiti, cu foaie de dafin si bobi de piper, sa-ti si placa si sa-ti tie si de foame! INGREDIENTE 1.2KG1.5 kg Varza alba1 Ardei gras1 Ceapa alba2 linguri de rosii cubulate in suc propriu 2 linguri pasta de tomatePasta de ardei r...
Varza Calita cu Coaste si Afumatura
Asculta, prietene, caci ai sa afli despre o capodopera culinara moldoveneasca, pe nume varza calita cu coaste si afumatura. E atat de smechera, ca daca ar fi avut bigote, ar fi fost inscrisa in cartile de istorie culinara!Aici, varza danseaza la caldura, cu coastele si afumatura bine pazite de ce...
Friptura de Vita
Carnea noastra de vita premium, condimentata cu grija si gatita la perfectie, ofera o simfonie de arome care iti va rasfata papilele gustative.Imagineaza-ti asta: o bucata suculenta de carne de vita, rumenita la perfectie, eliberand o sinfonie de note sarate in fiecare felie. Exteriorul este mi...
Sarmale de Porc
Luam carnea di porc, o facem in bucati suculente si o impanam cu dragoste si mirodenii ca la mama acasa. Apoi, invelim fiecare portiune in foi de varza acoperite de magie si traditie.In oala noastra, punem la dansat orezul cu arome de acasa, cu legume proaspete si o zvacnitoare de busuioc moldove...
Sarmale de Porc in Foi de Viță
Luam carnea de vita, o transformam in bucati suculente si o imbracam cu afectiune si mirodenii ca la mama acasa. Apoi, invelim cu grija fiecare portiune in foi de vita, acoperite de farmec si traditie.In oala noastra, punem la dansat orezul cu arome de acasa, cu legume proaspete si o adiere de...
Sarmale de Post
Pastrand aceeasi aroma traditionala si bogata, aceste sarmale sunt imbinate cu pasiune si respect pentru reteta autentica, chiar si fara carne. Orezul, legumele proaspete si condimentele specifice aduc in farfurie savoarea autentica a sarmalelor moldovenesti facute de bunica in ajun de sarbatori....
Sarmale de Pui - Curcan in Foi de Viță
Asa ca luam puiul sau curcanul nostru, le dam un baci de sarare si condimentam cu dragoste si patrunjel ca la noi in ograda. Apoi, cu mainile dibace ale bunicilor, imbracam bucatile astea in foi de vita, sa fie ca o imbratisare frumoasa a gusturilor.In oala noastra, punem la clocot niste orez cu...
Sarmale Pui - Curcan
Asa ca luam puiul sau curcanul nostru, le dam un baci de sarare si condimentam cu dragoste si patrunjel ca la noi in ograda. Apoi, cu mainile dibace ale bunicilor, imbracam bucatile astea in foi de ...
Vitello Tonnato
INGREDIENTE 0.9 kg700 g rasol de vitel albsarepiperSOSUL DE TON:100 g ton din conserva4 capere2 file-uri de ansoazeama de la o jumatate de lamaie20 ml ulei de maslineINGREDIENTE 1.2 kg800 g rasol de vitel albsarepiperSOSUL DE TON:200 g ton din conserva6 capere3 file-uri de ansoazeama de la o juma...
Deepdish Pizza Capriciosa
INGREDIENTE aluat pentru pizza4 lingurite ulei de masline 300 g de brânză mozzarella mărunțită parțial degresată150 ml cani de sos de pizza(cu busuioc)50 g proschiutto cotto(sunca fiarta italieneasca)50 g masline50 ...
Deepdish Pizza Pepperoni
INGREDIENTE aluat pentru pizza4 lingurite ulei de masline 300 g de branza mozzarella maruntita partial degresata150 ml cani de sos de pizza(cu busuioc)150 g salam pizza taiat felii Inform...
Friptura de Porc cu Sos de Rosii si Masline
INGREDIENTE 1.2 kg4-6 cotlete porc fara os400g rosii in bulion50 g masline50 ml vin50 ml ulei2 catei usturoisarepiperINGREDIENTE 1.8 kg6-8 cotlete porc fara os600g rosii in bulion75 g masline75 ml vin75 ml ulei3 catei usturoisarepiperINGREDIENTE 2.4 kg8-10 cotlete porc fara os800g rosii in bulio...
Lasagna
Mezzo italiano, mezzo romano!Am luat foi de lasagna atat de moi, ca le-ai zice ca-s ca plapuma bunicului in noptile reci de decembrie. Le-am alternat cu straturi de carne de vita, mai gustoas...
Legume la Abur
Legume la abur, povestea din oala mamelor noastre! Legumele noastre is ca niste personaje vesele nevoie mare din sat, se aduna intr-o oala veche, intr-un dans al aromei si al povestilor.Fiecare barabula, morcov, broccoli si dovlecel isi dezvaluie secretele intr-un abur parfumat, ca o calatorie in...
Legume Panate
Legumele noastre, taiate cu grija si infasurate intr-o crusta crocanta si aurie, sunt ca niste amintiri din copilarie, aduse cu drag din gradina bunicilor.Fiecare felie de dovlecel, vinete si ardei este un tribut adus gusturilor autentice moldovenesti, prajite in ulei si mangaiate de aroma inconf...
Mix Porc Ardei / Dovlecei / Rosii Umplute
Mix de ardei si dovlecei, ca-n ograda noastra de la tara! Cu ardei rumeni si dovlecei hraniti de soarele Moldovei, aceasta reteta e ca o amintire din copilarie.Fiecare umplutura, facuta cu grija si traditie, e ca o...
Mix Pui Ardei / Dovlecei / Rosii Umplute
Mix de ardei si dovlecei, ca-n ograda noastra de la tara! Cu ardei rumeni si dovlecei hraniti de soarele Moldovei, aceasta reteta e ca o amintire din copilarie.Fiecare umplutura, facuta cu grija si traditie, e ca...
Osso Buco cu Legume si Vin Rosu
INGREDIENTE 1.2 kg3-4 felii de rasol de vita cu os2-3 linguri de faina1 ceapa medie tocata3 catei de usturoi tocati2 morcovi taiati cubulete200 g radacina de telina taiata cubulete3-4 linguri de ulei50 g unt150 ml vin alb sec200 g rosii cubulete (proaspete sau conserva)sare, piper negru macinat1 ...
Parmegiana
Fiecare strat de vinete proaspat feliat si prajit in ulei de masline extravirgin se imbraca intr-un dans armonios al aromelor.Parmigiana noastra se imbogateste cu sos de rosii pregatit cu maiestrie, mozzarella proaspata si parmezan ras fin, toate imbinate cu atentie si coapte la perfectiune. ...
Pollo alla Parmigiana
Pollo alla Parmigiana, o poveste gustoasa din bucataria traditionala italiana! Fiecare bucata de pui, invaluita intr-o crusta aurie si imbibata in sos de rosii si parmezan, este ca un colt de Rai culinar.Aici, in inima Italiei, aceasta reteta clasica este ca o calatorie in lumea aromelor intense ...
Pollo Alla Cacciatora
INGREDIENTE 1.2 kg6-8 pulpe de pui taiate bucati 50 mg faina2 catei usturoiulei de maslinesare, piper15g rozmarin100 ml vin alb de masaINGREDIENTE 1.8 kg8-10 pulpe de pui taiate bucati 100 mg faina3 catei usturoiulei de maslinesare, piper25g rozmarin150 ml vin alb de masaINGREDIENTE 2.4 kg10-12 p...
Friptura de Miel cu Cartofi Natur
INGREDIENTE 0.9 kg900g pulpa de miel400-500ml vin250g cartofi200g slanina1 leg patrunjelsare piper Informații nutriționale - valori medii/100gValoare energetică (kJ/ kcal)200 / 48Grăsimi (gr)2.5din care acizi grași saturați (gr)1Glucide (gr)2din care zaharu...
Drob de Miel
INGREDIENTE 0.9 kg1 buc prapor700g organe de miel500g carne de miel1 leg ceapa verde1 leg usturoi verde5 ouasare, piper Informații nutriționale - valori medii/100gValoare energetică (kJ/ kcal)220 / 53Grăsimi (gr)3.5din care acizi grași saturați (gr)1Glucide...