Program Loialitate
Salata de Boeuf
Asta nu-i de mancat doar la sarbatori, asta-i de mancat cand vrei sa ti-o ia nitel sufletul la galop de fericire. Maioneza acrisoara, cartohii moi, morcojii dulsi ... mananci direct cu lingura din strachina! INGREDIENTE 0.3 KG150 g piept de pui25 g morcovi25 g cartofi12.5 g păstărna...
Bors de Vacuta
Ciorba de vacuta, stropita cu atata dragoste moldoveneasca, ca legumele danseaza in oala ca la un joc de hora. Morcojii si cartohii se invartesc in ciorba mai bine ca doi miri la nunta, iar gustul e mai tare decat glumele lu' bade Gheorghe la crasma. Mai sarata decat un banc si mai gustoasa ca o ...
Musaca Greceasca
Deci, cum sta treaba cu musacaua asta? Pai, luam cartohii nostri de la tanti Maria de la piata, cei mai fermi si mai dulci ca un zambet de la bunicuta. Ii taiem in felii ca pentru un dans moldovenesc. Apoi, vine randul carnii - aleasa cu iscusinta de la macelarul de la colt. Si acum, partea cea ...
Quesadilla de Pui si Guacamole
In aceasta lipie, pieptul de pui a fost pregatit ca un adevarat "cocosel insorit," saltand de bucurie pe blatul de lipie ca intr-un hora moldoveneasca.Rosiile uscate sunt ca razele fierbinti de soare, iar duo-ul de Cheddar si Mozzarella se topeste intr-un dans de veselie si savoare a...
Sarmale de Porc
Luam carnea di porc, o facem in bucati suculente si o impanam cu dragoste si mirodenii ca la mama acasa. Apoi, invelim fiecare portiune in foi de varza acoperite de magie si traditie.In oala noastra, punem la dansat orezul cu arome de acasa, cu legume proaspete si o zvacnitoare de busuioc moldove...
Chiftele Pui-Curcan
Le-am prăjit în ulei până s-au rumenit ca florile de primăvară, iar aroma lor te duce direct în mijlocul unei nunți moldovenești. Chiftelele noastre sunt ca un bilet de întoarcere în timp, te duc înapoi la bucat...
Supa de Galuste
Ia stai, ca te prind in vorba despre supa noastra de galuste, si-ti spun, asa cum e la noi in coltu' nostru de rai.Stii cum se face? Ia niste zeama buna de pui, o pui la fiert si ii dai voie sa cante in oala pana da in clocot. Apoi, intra in scena galustele noastre pufoase, facute cu drag si abil...
Cartofi la Cuptor cu Rozmarin
Stai să-ți spun, cartofii noștri făcuți la focar, cu rozmarin, îs mai chițibuști decât când nea Vasile își pune fracul la sărbătoare! Am adaptat rețeta ca să fie mai veselă ca o horă pe uliță și mai plină de gust decât o glumă de la crâșmărie. ...
Bors de Perisoare Pui
Ciorba noastră de perișoare, cum o facem noi pe la noi în Moldova. Începem cu niște carne bună, o amestecăm cu orez și niște condimente, ca să iasă niște perișoare gustoase. Le rotunjim și le aruncăm în oala noastră cu zama...
Varza Calita
Curechi prajiti, cu foaie de dafin si bobi de piper, sa-ti si placa si sa-ti tie si de foame! INGREDIENTE 0.6 KG 750 g varză albă1/2 ardei gras1/2 ceapă albă1 lingură roșii cubulețe în suc propriu1 lingură pastă de tomate1/2 lingură pastă de ardei roșu1/2 linguriță boia dulce1.5 linguri ulei d...
Mici
Acesti mici, bagati cu grija in tigaia calda, sunt ca niste vedete la un festival de bunatati culinare moldovenesti.Gustul lor este atat de autentic moldovenesc incat iti aminteste de zilele de vara petrecute la strugureti, cand toti vecinii se adunau sa impartaseasca povesti si sa se bucure de b...
Ardei Umpluti Pui - Curcan
Ardeii se umplu nu numai cu carne și orez, ci și cu dragoste și pasiune, așa cum bunica știe să facă, ca să-ți facă stomacul să facă hora mai tare decât la nunta lu' Vasilică. INGREDIENTE 3 BUC / 0.6 KG3 ardei100...
Cartofi Piure
Hai să vorbim despre piureu, prietene! Așa ca la mama acasă, cu cartohii noștri moldovenești, fierți în oală până dau în clocot ca o discuție aprinsă la crâșmă. Îi zdrobim cu pasiune, să devină mai moale ca un salut de bun venit de la nea Vasile de la poartă. Cu untul topit pe deasup...
Bors de Fasole cu Cimbru
Uite-ve, fratilor si surorilor, astazi va aducem o bucurie pentru stomac si suflet - BORS DE FASOLE CIMBRU VEGETARIAN! Ia sa vedeti ce combinatie divina avem aici: fasoli catifelata, bors atos si aroma de cimbru care-ti face papilele gustative sa danseze de fericire! Noi, moldovenii, stim ca via...
Supa de Rosii cu Galuste
Rosariul nostru incepe cu niste rosii batrane, culese direct din gradina bunicilor. Le punem la fiert cu pasiune si un pic de busuioc, sa simti aroma autentica de acasa.Intre timp, galustele se pregatesc cu dragoste si se adauga in oala cu sucul de rosii care fierbe cu nerabdare. Galusti pufoase,...
Chiftele Porc
Gustul autentic de porc se simte in fiecare muscatura. E ca si cum ai face un drum prin satul bunicilor, unde fiecare casa are un secret in a pregati cele mai bune chiftele. Carnea de porc se topeste in gura, ia...
Pollo alla Parmigiana
Pollo alla Parmigiana, o poveste gustoasa din bucataria traditionala italiana! Fiecare bucata de pui, invaluita intr-o crusta aurie si imbibata in sos de rosii si parmezan, este ca un colt de Rai culinar.Aici, in inima Italiei, aceasta reteta clasica este ca o calatorie in lumea aromelor intense ...
Cartofi Striviti Crispy cu Unt si Ierburi
INGREDIENTE 0.6 kg4 buc cartofi mari taiati bucati 2 linguri de ulei de masline50 g de rozmarin50 g cimbru40 g de unt INGREDIENTE 0.9 kg6 buc cartofi mari taiati bucati 3 linguri de ulei de masline75 g de rozmarin75 g cimbru60 g de unt INGREDIENTE 1.2 kg8 buc cartofi mari taiati bucati 4 linguri ...
Pilaf
Pilaful nostru te duce direct in vremurile cand stomacul era plin de veselie si farfuria, mereu goala. Cu aroma de bucurie si amintiri dulci, e ca si cum mancarea ar avea gustul sincer al copilariei si al momentelor de pomana. Ia o muscatura s...
Orez cu Legume
Ia orezu' si-l pui la fiert, ca asa se face la noi, iar intr-o tigaie, aruncam cu pofta niste legume de prin camara bunicilor: morcoji, ardei, sheapa, cate gasim. Le incurcam pe foc si le lasam sa-si zica povestile. INGREDIENTE 0.6 kg 0.5 morcov...
Salata de Vinete Fara Maioneza
Vinete coapte cu grija, zdrobite cu dragoste si imbogatite cu sarea pamantului nostru. Adaugam un strop de ulei de floarea-soarelui, ca asa ne-o lasat mamaie traditia si gustul de odinioara. INGREDIENTE 0.3 KG750g vinete proaspetesare75-100ml ulei de floarea soareluizeamă de lămâie1/2 ceapă toca...
Legume Panate
Legumele noastre, taiate cu grija si infasurate intr-o crusta crocanta si aurie, sunt ca niste amintiri din copilarie, aduse cu drag din gradina bunicilor.Fiecare felie de dovlecel, vinete si ardei este un tribut adus gusturilor autentice moldovenesti, prajite in ulei si mangaiate de aroma inconf...
Ciorba Radauteana
Ciorba Radauteana, frate, e ca o simfonie de arome care horaresc pe papilele gustative. Gustoasa si plina de caracter, ciorba asta iti face sa te simti ca acasa, parca mama sau bunicul ar fi gatit-o special pentru tine. Far...
Ardei Umpluti de Post (Orez & Ciuperci)
Acesti ardei gustosi si plini de savoare imbina armonios orezul, legumele proaspete si mirodeniile specifice, reusind sa redea autenticitatea gustului traditional, chiar si fara carne. Fiecare gura e fix ca o calatorie in peisajul culinar al Moldovei, oferind aceeasi senzatie autentica si satisfa...
Cartofi Frantuzesti
Cartohii aștia frânțuști sunt mai aplaudați decât la o serbare din sat! Am adaptat rețeta astfel încât gustul lor să fie mai vesel decât un banc spus de nea Costică la uliță. INGREDIENTE 0.6 KG500 g cartofi3-4 ouăsarechimen măcinat200 ml smântân...
Creveti Panko
Sa vedeti voi, i-am prins cu o undita speciala, i-am adus la noi, i-am invelit frumos in pesmet panko si i-am pus la prajit. INGREDIENTE 0.6 KGIngrediente creveți:0.45 kg creveți1.5 ouă mari1...
Bors de Loboda cu Cartofi
Auzi, fraților, hai să vă zic despre borșul nostru de lobodă, cum îl facem pe la noi prin Moldova. Punem loboda la fiert, adăugăm niște cartofi, morcovi și țelină, că să fie cu masă.Dăm un clocot și gata, avem borșul de lobodă gustos, cum trebuie să fie, că să-ți lăcrămeze gură de poftă. Aroma de...
Muschi de Porc cu Ciuperci
Muschiul vine direct de la porcul de la tara, iar ciupercile-s culese din padure, parca numai pentru tine. Le amestecam la cuptor si gata, e ca si cum ai lua o gura de Moldova in fiecare muscatura.Fara dansuri si alte figuri, doar un simplu spectacol de gusturi de-ti lasa papilele sa faca hora. D...
Bors de Legume
Când oala bubuie pe foc, mirosul de legume proaspete e ca o bătaie de inimă a Moldovei. Lasă-le să-și dezvăluie toate aromele în borsul nostru și când adăugăm un strop de verdeață din grădină, e ca și cum am îmbrăca zama noastr...
Frigarui de Pui cu Legume
Frigarui de pui cu legume, gata cum le-a pus Nea Gheorghii pe sulita! Cu multa migala si pricepere, fiecare bucata de pui si leguma a prins locul pe sulita in stil autentic moldovenesc.Asa cum spunea si...
Supa de Pui cu Taitei
Acuma, taiteii, bineinteles, nu-s orice taitei. Noi avem un secret – o reteta mostenita de la bunica, cum se intinde faina si cum se taie cu pricepere. Cand acesti taitei isi fac drum prin supa de pui, e ca o calatorie in lumea noastra, plina de traditie si gust autentic. ...
Creveti in Sos de Vin cu Paine Prajita si Usturoi
Crevetii, pregatiti cu atentie, inoata intr-un sos de vin rosu, in care se impletesc note subtile de dulceata si aroma robusta. Fiecare crevete se imbaiaza in aceasta delicatesa vinifera, absorband buchetul rafinat si savoarea unica.Serviti cu dragoste si presarati cu ierburi proaspete, acesti c...
Fish and Chips
Asculta, moldovene, caci ai sa afli despre o delicatesa adusa pana la tine din cel mai indepartat colt al moldovei tale, Fish and chips.Aici, pestele nostru se invarteste intr-un dans delicios prin aluat crocant si se prajeste intr-o bucurie de ulei incins. Cartofii, taiati cu grija si prajiti pa...
Crispy de Pui cu Cartofi Prajiti
PUI CRISPY! Hai sa-ti zic cum e, ca sa stii ce pierzi daca nu-l incerci.Asa ca, ai o bucata de pui, le dam o alintare intr-o crusta crocanta, care face zgomot cand musti. Ei bine, puiul crispy asta nu-...
Bors de Perisoare Porc
Ciorba noastră de perișoare, cum o facem noi pe la noi în Moldova. Începem cu niște carne bună, o amestecăm cu orez și niște condimente, ca să iasă niște perișoare gustoase. Le rotunjim și le aruncăm în oala noastră cu zama...
Legume la Abur
Legume la abur, povestea din oala mamelor noastre! Legumele noastre is ca niste personaje vesele nevoie mare din sat, se aduna intr-o oala veche, intr-un dans al aromei si al povestilor.Fiecare barabula, morcov, broccoli si dovlecel isi dezvaluie secretele intr-un abur parfumat, ca o calatorie in...
Sarmale de Pui - Curcan in Foi de Viță
Asa ca luam puiul sau curcanul nostru, le dam un baci de sarare si condimentam cu dragoste si patrunjel ca la noi in ograda. Apoi, cu mainile dibace ale bunicilor, imbracam bucatile astea in foi de vita, sa fie ca o imbratisare frumoasa a gusturilor.In oala noastra, punem la clocot niste orez cu...
Pilaf cu Carne
Cand primea bunica pomana de la o vecina din sat, si pe strachina cea era un pilaf aburind cu carne frageda? Tot asa-l fashem si noi, ca sa simti ca te intorci acasa la muma! INGREDIENTE 0.6 kg300 ml supă de pui250g orez cu bobul rotund225g pulpe de pui inferioare & superioare1-2 linguri ule...
Pulpe de Pui Dezosate la Gratar
Pulpa de pui de tara, gustul Moldovei autentice in fiecare muscatura! Crescuta in curtea noastra, sub razele calde ale soarelui, fiecare bucata aduce in farfurie aroma inconfundabila a puiului de tara. Aici, in Moldova noastra draga, puiul se bucura de libertate, hrana naturala si ingrijirea aten...
Quesadilla de Legume
Intr-o lipie calda ca soarele din podgorii, am adunat o echipa de arome ce-ti fac inima sa bata moldoveneste.Rucola, o drumetie prin gradinile noastre, danseaza cu eleganta pe blatul de lipie, in timp ce maslinele fac o sarabanda de gusturi autentice. Branza Feta si Cheddar, aliati i...