Saramura de Peste (Biban)
Pestele e ca un dansator in apa sarata, imbibat de esenta traditiilor noastre. Il punem la marinat in saramura si-l lasam sa se imbrace cu aromele noastre de casa.Apoi, cand oala e pe foc si simturile incep sa danseze, le adaugam cartofi si legume, sa facem o petrecere culinara completa. ...
Somon la Gratar cu Legume la Abur
Gusta prospetimea marii cu peste nostru la gratar, gatit perfect. Alege-ti garnitura preferata - fie ca ii vorba de cartohe coapte sau un orez din asela d-e-l-i-c-i-o-s. INGREDIENTE 0.6 kg300 g somon37,5 g lămâie240 g legume la ab...
Pastrav pe Pat de Cartofi
La prima muscatura, simti cum se desprinde de pe furculita, dezvaluind o textura fina si un gust proaspat de mare. Cartofii, copti la perfectie, te imbie cu aroma lor tentanta si se topeste in gura. E o explozie de simturi, unde fiecare muscatura aduce o bucata delicioasa din acest f...
Paste cu Somon
Gustul fin al somonului proaspat cu deliciile unor spaghete al dente. La noi, fiecare furculita aduce o explozie de arome: somonul suculent se imbraca intr-un sos delicat de smantana si condimente. Peste toate, un strop de lamaie adauga un zambet proaspat. INGREDIENTE 0.6 kg3...
Spaghetti cu Creveti
Creveti suculenti sariti intr-un sos parfumat de usturoi si ulei de masline, toate imbratisate de spaghetti al dente. Adauga un strop de rosii coapte si frunze de busuioc proaspat, si ai obtinut o capodopera culinara. INGREDIENTE 0.6 kg200 g spaghetti150 g creveți dec...
Spaghetti Frutti di Mare (Midii-Vongole)
Luam niste midii si vongole proaspete, cam cum face mosul pescar cand se intoarce de la pescuit. Le punem la fiert intr-un sos facut cu rosii bune si ulei de masline, ca sa prinda gustul soarelui din Italia.In acelasi timp, intr-o oala cu apa sarata fierbem niste spaghetti pana devin perfecti, cu...
Salata de Ton
Tonul suculent se contopeste cu mixul crocant de salate, rosii explozive, castraveti racoritori, ceapa savuroasa, porumb dulce, masline mediteraneene, lamaie revigoranta si crutoane crocante. INGREDIENTE 0.3 KG100g mix de salată25g castravete25g porumb...
Fish and Chips
Asculta, moldovene, caci ai sa afli despre o delicatesa adusa pana la tine din cel mai indepartat colt al moldovei tale, Fish and chips.Aici, pestele nostru se invarteste intr-un dans delicios prin aluat crocant si se prajeste intr-o bucurie de ulei incins. Cartofii, taiati cu grija si prajiti pa...
Creveti Panko
Sa vedeti voi, i-am prins cu o undita speciala, i-am adus la noi, i-am invelit frumos in pesmet panko si i-am pus la prajit. INGREDIENTE 0.6 KGIngrediente creveți:0.45 kg creveți1.5 ouă mari1...
Creveti in Sos de Vin cu Paine Prajita si Usturoi
Crevetii, pregatiti cu atentie, inoata intr-un sos de vin rosu, in care se impletesc note subtile de dulceata si aroma robusta. Fiecare crevete se imbaiaza in aceasta delicatesa vinifera, absorband buchetul rafinat si savoarea unica.Serviti cu dragoste si presarati cu ierburi proaspete, acesti c...
Frigarui de Creveti la Gratar cu Unt si Patrunjel
Din Italia, direct in farfuria matale! Sarutati de flacari si imbratisati de aroma bogata de unt si patrunjel! Acesti creveti jucau tango cu flacarile gratarului, imbratisati intr-o marinata de unt fin si patrunjel proaspat. Aroma lor bogata te duce intr-o calatorie gustativa unde marea si grata...
Frigarui de Creveti cu Sos Dulce Acrisor
Impletiti cu grija intre creveti suculenti si leganati peste flacarile gratarului, aceste delicatese sarate si picante sunt perfecte pentru orice amator de aventuri culinare.Sosul dulce-acrisor, ca o simfonie pentru papile, completeaza dansul gusturilor. Fiecare frigaruie de creveti este o bucata...
Scoici Marinara cu Paine Prajita si Usturoi
Scoicile se "balacesc" intr-un sos de rosii cu pofta, usturoiul nostru moldovenesc si patrunjel proaspat, creand un adevarat concert de arome tipic moldovenesti.Toate astea vin alaturi de bucati de paine prajita, crocante de parca ar fi fost luate direct din cuptorul de lemn al bunicii. Fiecare...
Pastrav In Sare cu Vin Rosu
Pastrav in sare cu vin rosu, o reteta ca-n podgoriile bunicului, care aduce aroma Moldovei direct in farfurie! Fiecare bucata de pastrav, invelita cu grija in sarea bunicului si patrunsa de esenta vinului rosu, e ca o poveste de demult,...
Dorada Acqua Pazza
INGREDIENTE 2 DORADE 2 dorade 2-3 linguri ulei masline8 catei usturoi250 g rosii10 capere murate15 masline 1 pahar vin alb masa1 pahar apa1 ardei iute 1/2 ardei gras galbenpatrunjel verdebusuioc verdesarepiper negru macinat INGREDIENTE ...
Biban de Mare Prajit in Crusta de Malai cu Mamaliga si Usturoi
In Moldova direct pe malul marii cu fiecare muscatura de Biban de Mare Prajit in crusta de malai si usturoi! Bibanul, gatit cu atentie, se imbraca intr-o crusta crocanta de malai si usturoi care te duce intr-o calatorie direct pe tarmul mediteraneean. La prima muscatura, simti cum cr...
Hamsie Prajita cu Mamaliga
Esti gata sa faci o calatorie direct in gustul copilariei tale la Eforie Sud cu parintii? N-ai cum sa ratezi senzatia autentica de vara decat cu niste Hamsii Prajite! Imagineaza-ti: marea, soarele, nisipul si hamsiile astea mici, crocante si pline de amintiri.Cu fiecare muscatura, e ca si cum ai...
Tentacule de Caracatita
Fiecare tentacul iti ofera o simfonie a texturii moi si suculente, acompaniata de un melanj sarat si foarte plin de aroma datorita otelului balsamic si al condimentelor. Pregatite cu dragoste si maiestrie, dupa retete culese din Italia, aceste tentacule sunt ca mici opere de arta gastronomica. ...
Crap Prajit in Crusta de Malai cu Mamaliga si Usturoi
INGREDIENTE 3 rondele3 rondele de crap proaspat sare, pipermalai cca. 500 ml ulei de floarea soareluimujdei mamaligaINGREDIENTE 6 rondele6 rondele de crap proaspatsare, pipermalaicca. 500 ml ulei de floarea soareluimujdeimamaligaINGREDIENTE 9 rondele9 rondele de crap proaspatsare, pipermalaicca. ...
Creveti Saganaki
INGREDIENTE 0.6 kg0.3 kg creveti25 g ardei gras 5g usturoi 50g feta50g ceapa Ulei de masline Oregano Busuioc Sare Piper INGREDIENTE 0.9 kg0.6 kg creveti50 g ardei gras 125 g feta5g usturoi 50g ceapa Ulei de masline Oregano Busuioc Sare Piper INGREDIENTE 1.2 kg0.9 kg creveti75 g ardei gras 175...
Saramura de Caras
INGREDIENTE 1 pește450g Caras4-6 catei usturoi2 ardei grasi copti1 ardei iute copt (sau 6 rasnite fulgi chili)3 rosii din conserva (sau coapte pe gratar)1 ceapa mica1 lingurita cimbru uscat1 lingurita rasa sare1/4 lingurita piper1/4 legatura patrunjel4 linguri ulei INGREDIENTE 2 pești900g Caras...
Storceag de Sturion
INGREDIENTE 0.6 KG180g Morun(Sturion)1 morcov1/2 ardei gras rosu1/2 ceapa1 cartof25g patrunjel100 ml smantana 20% grasimesare1 l supa de morun INGREDIENTE 1.2 KG360 g Morun (Sturion)2 morcovi1 ardei gras roșu1 ceapă2 cartofi50 g pătrunjel200 ml smântână 20% grăsimesare2 L supă de morun INGRED...
Lufar pe Plita cu Mamaliga si Mujdei
INGREDIENTE 0.6 KG400 gr. Lufar 200 g mamaligaulei pentru prăjit20g mujdeisarepiper INGREDIENTE 1.2 KG800 g Lufar400 g mămăligăulei pentru prăjit40 g mujdeisarepiper INGREDIENTE 1.8 KG1.2 kg Lufar600 g mămăligăulei pentru prăjit60 g mujdeisarepiper INGREDIENTE 2.4 KG1.6 kg Lufar800 g mămăligă...
Saramura de Chefal
INGREDIENTE 1 BUC1 peste 400-500 gr. Chefal4-6 catei usturoi2 ardei grasi copti1 ardei iute copt (sau 6 rasnite fulgi chili)3 rosii din conserva (sau coapte pe gratar)1 ceapa mica1 lingurita cimbru uscat1 lingurita rasa sare1/4 lingurita piper1/4 legatura patrunjel4 linguri ulei INGREDIENTE 2 BUC...
Bors de Peste Lipovenesc
INGREDIENTE 0.6 KG70g Caras70g Somotei70g Crap70g Chefal1 morcov1/2 ardei gras rosu1/2 ceapa1 cartof150 ml bors25g patrunjel25g leustean50g rosii in bulionsare1 l supa de capuri si coada de peste INGREDIENTE 1.2 KG140 g Caras140 g Somotei140 g Crap140 g Chefal2 morcovi1 ardei gras roșu1 ceapă2 ca...