Campanie Produse de Post
Cartofi la Cuptor cu Rozmarin
Stai să-ți spun, cartofii noștri făcuți la focar, cu rozmarin, îs mai chițibuști decât când nea Vasile își pune fracul la sărbătoare! Am adaptat rețeta ca să fie mai veselă ca o horă pe uliță și mai plină de gust decât o glumă de la crâșmărie. ...
Varza Calita
Curechi prajiti, cu foaie de dafin si bobi de piper, sa-ti si placa si sa-ti tie si de foame! INGREDIENTE 0.6 KG 750 g varză albă1/2 ardei gras1/2 ceapă albă1 lingură roșii cubulețe în suc propriu1 lingură pastă de tomate1/2 lingură pastă de ardei roșu1/2 linguriță boia dulce1.5 linguri ulei d...
Bors de Fasole cu Cimbru
Uite-ve, fratilor si surorilor, astazi va aducem o bucurie pentru stomac si suflet - BORS DE FASOLE CIMBRU VEGETARIAN! Ia sa vedeti ce combinatie divina avem aici: fasoli catifelata, bors atos si aroma de cimbru care-ti face papilele gustative sa danseze de fericire! Noi, moldovenii, stim ca via...
Pilaf
Pilaful nostru te duce direct in vremurile cand stomacul era plin de veselie si farfuria, mereu goala. Cu aroma de bucurie si amintiri dulci, e ca si cum mancarea ar avea gustul sincer al copilariei si al momentelor de pomana. Ia o muscatura s...
Orez cu Legume
Ia orezu' si-l pui la fiert, ca asa se face la noi, iar intr-o tigaie, aruncam cu pofta niste legume de prin camara bunicilor: morcoji, ardei, sheapa, cate gasim. Le incurcam pe foc si le lasam sa-si zica povestile. INGREDIENTE 0.6 kg 0.5 morcov...
Salata de Vinete Fara Maioneza
Vinete coapte cu grija, zdrobite cu dragoste si imbogatite cu sarea pamantului nostru. Adaugam un strop de ulei de floarea-soarelui, ca asa ne-o lasat mamaie traditia si gustul de odinioara. INGREDIENTE 0.3 KG750g vinete proaspetesare75-100ml ulei de floarea soareluizeamă de lămâie1/2 ceapă toca...
Ardei Umpluti de Post (Orez & Ciuperci)
Acesti ardei gustosi si plini de savoare imbina armonios orezul, legumele proaspete si mirodeniile specifice, reusind sa redea autenticitatea gustului traditional, chiar si fara carne. Fiecare gura e fix ca o calatorie in peisajul culinar al Moldovei, oferind aceeasi senzatie autentica si satisfa...
Bors de Loboda cu Cartofi
Auzi, fraților, hai să vă zic despre borșul nostru de lobodă, cum îl facem pe la noi prin Moldova. Punem loboda la fiert, adăugăm niște cartofi, morcovi și țelină, că să fie cu masă.Dăm un clocot și gata, avem borșul de lobodă gustos, cum trebuie să fie, că să-ți lăcrămeze gură de poftă. Aroma de...
Bors de Legume
Când oala bubuie pe foc, mirosul de legume proaspete e ca o bătaie de inimă a Moldovei. Lasă-le să-și dezvăluie toate aromele în borsul nostru și când adăugăm un strop de verdeață din grădină, e ca și cum am îmbrăca zama noastr...
Legume la Abur
Legume la abur, povestea din oala mamelor noastre! Legumele noastre is ca niste personaje vesele nevoie mare din sat, se aduna intr-o oala veche, intr-un dans al aromei si al povestilor.Fiecare barabula, morcov, broccoli si dovlecel isi dezvaluie secretele intr-un abur parfumat, ca o calatorie in...
Fasole Batuta cu Ceapa
Fasolea, gatita cu grija, se transforma intr-o pasta cremoasa si hranitoare, iar ceapa adauga o nota de prospetime si aroma. Ii o reteta de suflet, unde gustul autentic si simplu al fasolei se imbina cu savoarea dulce a cepei, creand o experienta culinara plina de satisfactie. INGREDIENTE 0.6 K...
Supa Crema de Hribi
Dupa ce ciupercile devin aurii si aromate, adaugam legumili noastri favorite, un niscaiva usturoi si un vantusor de piper. Odata ce aroma incepe sa danseze in jurul nostru, intra in scena supa calda si acopera totul intr-o imbratisare gustoasa.Cu un amestecator magic, transformam combinatia noast...
Tocanita de Cartofi
Reteta simpla, dar plina de pasiune, a tocanitei de cartoahi aduce in farfurie bucati generoase de cartohi moi, imbratisate de un sos bogat si aromat. Sheapa caramelizata si mirodeniile alese cu grija adauga profunzimea gustului, creand un gust de-ti vine sa te lingi pe dejti. ...
Spanac Saute Italienesc
Daca vrei sa te ridici la inaltimea lui Popeye, sa nu-ti lipseasca din farfurie Spanacul Sauté Italianesc. Este precum combustibilul pentru bicepsii la care toata lumea ravneste!Cu fiecare muscatura, te simti ca si cum ai lua direct din rezerva lui Popeye de energie. Poti sa inalti un bidon de sp...
Bors de Pastai
Auzi, fratica, sa-ti zic despre un secret culinar de la noi de pe meleagurile moldovenesti - BORS DE PASTAI! Ei, da, nu te juca, ca stim noi cum sa transformam pastaile alea intr-o adevarata nebunie.Le-am luat, le-am pus in oala si am facut un bors de-ti sar lacrimile. Un gust autentic, ca o sar...
Salata de Ardei Copti
INGREDIENTE 0.3 kgardei gras sau kapiaotetsareulei de floarea soarelui1/2 catel usturoi10g patrunjel INGREDIENTE 0.6 kgardei gras sau kapiaotetsareulei de floarea soarelui1 catel usturoi20g patrunjelINGREDIENTE 0.9 kgardei gras sau kapiaotetsareulei de floarea soarelui1 catel usturoi30g patrunjel...
Salata de Varza
Garnitura de curechi care sa mearga bini la orisice pofteste sufletul tau. INGREDIENTE 0.3 KG300g varză25g mărarsarepiper Dressing1/2 lingură oțet1 lingură ulei1/2 linguriță zahăr INGREDIENTE 0.6KG600g varza50g mararsarepiper Dressing1 lingura otet2 linguri ulei1 lingurita zaharINGREDIENTE 0.9K...
Falafel
Ascultati aici, cand esti in post falafelul nostru e solutia! E atat de gustos, ca badea Gheorghe a crezut ca l-a facut mamaie.Am luat niste naut, l-am facut mingi mai bune decat discutiile lu'...
Supa Crema de Legume
Apoi, ca stii cum e la noi, un strop de ceapa, un pic de usturoi, si un vantusor de ardei iute sa-ti dea viata. Da' n-ai idee, cand aia aroma de legume se impleteste in oala de fonta, e ca si cum nea Gheorghii ar canta la acordeon. ...
Sarmale de Post
Pastrand aceeasi aroma traditionala si bogata, aceste sarmale sunt imbinate cu pasiune si respect pentru reteta autentica, chiar si fara carne. Orezul, legumele proaspete si condimentele specifice aduc in farfurie savoarea autentica a sarmalelor moldovenesti facute de bunica in ajun de sarbatori....
Supa Crema de Dovleac
Supa crema de dovleac marca Baba Marilena.Asta-i o comoara culinara pe care am gasit-o din intamplare in camara, acolo unde baba Marilena tine toate secretele ei magice. Aromele te duc cu gandul la vremurile bune, cand baba Marilena statea la ceaun si vrajea cu legumele ei de pe tarlaua din spate...
Fasole Prajita
Iachnie de fasoli, cum o zice lumea la noi, prajita la ceaun cu migala! Fasolia, pusa sa se rasfete in oala, iar in jurul ei se leaga povesti de pe vremea cand satul intreg se aduna la masa.Bob cu bob, povestea gus...
Paste Primavera
Paste Primavera - felul nostru de a aduce primavara direct pe cerul gurii tale! Fiecare furculita este o calatorie in gradina de arome, cu pastele noastre al dente imbratisand legume proaspete precum morcovi crocanti, dovlecei suculenti si ardei colorati. INGREDIENTE 0.6 kg300g fusilli reci1 morc...
Salata Ezme
Ii buna cu tot ce frigi e gratar. Ca ii pui sau porc, langa salatuia asta merge orisice. INGREDIENTE 0.3 KG1.5 roșii de grădină, bine coapte1 ardei gras copt1/2 ardei iute1 ceapă albă1/2 legătură pătrunjel verde1/2 cățel de usturoi1/2 linguriță sumac1/2 linguriță fulgi sau pastă de ardei iuti1...
Broccoli Saute
Broccoli Sauté, un preparat echilibrat si delicios. Il trantim in oala intr-un amestec subtil de condimente, gatit in ulei de masline, ofera o combinatie perfecta intre crocant si aroma. INGREDIENTE 0.6 KG650 g broccoliSucul de la 1/4 lămâie40 g unt3 catei de usturoi (tocati marunt)Sare (după ...
Supa Crema de Linte
Luam linte, asa, din belsug, si o punem la inmuiat in apa, sa se simta si ea dorita. Dupa ce se trezeste la viata, o lasam la caldura, intr-o oala mare, cu niste legume tocate marunt si putin ulei de masline.Cand simtem ca aroma incepe sa imbrace bucataria, intra in actiune blenderul. Frecam, fre...
Mamaliga
Inchipuie-ti aroma calda a fainii de porumb proaspat gatita, formand o textura pufoasa si usor crocanta care se potriveste perfect cu o lingura de unt. Mamaliga, adesea descrisa ca ruda cu polenta, nu este doar o garnitura – este o calatorie reconfortanta la inima patrimoniului culinar romanesc,...
Salata Primavera
Mananci mai "lait", carevasazica, si-ti zic rudili alea mai de departe ca ai pus pe tine. Salaturile pot fi si ele gustoase, daca le face cineva care da gust mancarii. INGREDIENTE 0.3 KG150 g salată iceberg1/2 morcov tăiat bastonașe1/2 zucchini tăi...
Paste cu Pesto
INGREDIENTE 0.6 kg350 g spaghetti125 g busuioc verde, 75 g rucola1 cățel usturoiulei de măsline1-2 linguri parmezan răzuit1/2 lingură muguri de pinsarepiper INGREDIENTE 0.9 kg400 gr. spaghettibusuioc verde 200g, rucola 100g1 catel usturoiulei de masline2-3 linguri de parmezan razuit1 lingura mug...
Spaghete Aglio, Olio e Peperoncino
Simplu, bun, gustos! Ti-o trebui mai mult decat spaghete autentice de pe plaiurile italienesti? Adusem reteta aici, in vatra noastra, sa simti si tu mancarea pe bune. INGREDIENTE 0.6 kg300 g spaghetti2 linguri de ulei de măsline2 căței de usturoi1 ardei iute roșu37,5 g pătrunjelSarePiper INGR...
Supa Crema de Zucchini
Supa crema de zucchini marca Bunicuta Varvara - o reteta veche, dar cu iz de descoperire delicioasa! In beciul ei, bunicuta Varvara pastreaza comoara culinara numita supa crema de Zucchini, o inventie pe care a imblanzit-o cu iscusinta si afectiune.Zucchini-ul proaspat se transforma intr-o crema ...
Chiftele de Dovleac
INGREDIENTE - 0,6KG450g dovleac100g mozarella50g faina 1 ouaSare Piper INGREDIENTE - 1,2KG900g dovleac200g mozarella100g faina 2 ouaSare Piper INGREDIENTE - 1,8KG1350g dovleac300g mozarella150g faina 3 ouaSare Piper INGREDIENTE - 2,4KG1800g dovleac400g mozarella200g faina 4 ouaSare Piper
Paste Funghi (Hribi) Vegetariana
Paste cu hribi, o bucata de Moldova in farfurie! Fiecare fir de paste, imbibat cu aromele misterioase ale hribilor nostri, e ca un grai traditional spus in gusturi autentice.In bucataria noastra moldoveneasca, paste cu hribi inseamna sa te intorci acasa, in mijlocul padurilor noastre, unde aroma...
Salata de Castraveti cu Ceapa si Otet
INGREDIENTE 0.3 KG1-2 castraveciori proaspeți1/2 ceapă albă tăiată37.5 g mărarSare DRESSING37.5 ml oțet50 ml apă1/2 cățel de usturoi INGREDIENTE 0.6 kg2-3 castraveciori proaspeti1 ceapa alba taiata75 g mararsareDRESSING75 ml otet100 ml apa1 catel de usturoiINGREDIENTE 0.9 kg5-6 castraveciori proa...
Paste Arrabbiata
Arabbiatta inseamna nervos, iar daca pastele erau facute de moldoveni pentru moldoveni, astea erau. Arsura aia placuta, iuteala aia a lor, e ca nicio alta! INGREDIENTE 0.6 kg300 g penne3 roșii150 ml sos de roșii10 g ulei1 ardei iutesarepiperpătrunjel verdeusturoi50 g parmezan INGREDIENTE 0.9 k...
Salata de Rosii cu Castraveti, Ceapa si Otet
Din fundul la gradina am adunat asa:Rosiile proaspete, care aduc o explozie de dulceata, castravetii crocanti care adauga prospetime si textura si sheapa, cu savoarea sa distinctiva, care completeaza armonios compozitia, dand o nota del...
Tocanita de Ciuperci cu Mamaliga
INGREDIENTE 0.6 kg250 g champignon250 g pleurotus100 g shimejiRoșii1/2 ceapă mare1/4 ardei gras1/2 morcov1 linguriță boia dulce1/4 linguriță piper1/2 linguriță sare1.5 linguri uleiPătrunjelMărar ...
Dovleac Copt
INGREDIENTE - 1 buc1 buc dovleac portocaliu INGREDIENTE - 2 buc2 buc dovleac portocaliu INGREDIENTE - 3 buc3 buc dovleac portocali
Spaghetti alla Puttanesca
INGREDIENTE 0.6 kg300 g spaghete100 g măsline fără sâmburi4-6 capere250 g roșii în bulion3 căței mari de usturoi2-3 fileuri de anșoa sărate sau în ulei1/2 legătură de pătrunjel verde1-2 linguri de ulei de măslineSare și piper INGREDIENTE 0.9 kg400 de grame de spaghete100 de grame de masline fara ...